top of page

TIDIGARE VINNARE

Vinnare 2022:

Ebba Einarsson

Motivering:

"Ebba Einarsson var länge en av Sveriges mest lovande roddtalanger, med guldmedaljer från både junior- och senior-SM på meritlistan. Sommaren 2017 drabbades hon av en blödning i ryggmärgen som resulterade i en permanent ryggmärgsskada och en förlamning från midjan och ned. Bara ett år efter skadan var Ebba tillbaka i tävlingssammanhang, denna gång i en anpassad båt, tävlandes i pararodd. Kärleken till idrotten och rodden består och idag är siktet inställt på Paris och Paralympics som går av stapeln under sommaren 2024. Ebbas järnvilja och enastående driv inspirerar alla i hennes omgivning och hon är en mycket värdig mottagare av Axelsson Qviberg Paraidrottsstipendium"

Vinnare 2021:

Tobias Forsberg

Motivering:

"Tobias Forsberg har under sin långa karriär som professionell hockeyspelare hunnit med allt från TV-pucken, juniorlandslaget, Allsvenskan och SHL. Under en hockeymatch i december 2018 var olyckan framme efter en kollision med sargen som resulterade i flera brutna nackkotor och en permanent skada på ryggmärgen. Tobias var tvungen att avsluta sin professionella hockeykarriär men det tog inte länge för honom att hitta tillbaka till hockeyn – idag jobbar Tobias som expertkommentator på C More och har som ambition att börja föreläsa om alla lärdomar han dragit från idrotten och sin skada. Tobias är en stor inspirationskälla och en glädjespridare och en mycket värdig mottagare av Axelsson Qviberg Paraidrottsstipendium"

Vinnare 2020:

Anna Holmlund

Motivering:

"Anna Holmlund har av en enig jury utsetts till 2020 års mottagare av Axelsson Qviberg Paraidrottsstipendium. Under sin aktiva karriär hann Anna med att vinna såväl VM-guld som OS-brons i skicross. I december 2016 var olyckan framme, något som tvingade Anna att avsluta sin aktiva karriär. Trots detta har hon uppvisat samma järnvilja som tog henne till världstoppen i skicross. Anna

är en inspirationskälla och en synnerligen värdig vinnare av Stipendiet!"

unnamed-2.jpg

Anna Holmlund med med sin pappa, bror, mamma samt Erik Axelsson och Johan Qviberg

https://www.expressen.se/sport/alpint/han-ar-min-kille-nu-det-ar-jatteskont/

Vinnare 2019:

Erik Axelsson

IMG_5022.JPG

Erik Axelsson tillsammans med Carl-Johan Westring (t.v.) samt Johan Qviberg (t.h.)

https://www.expressen.se/sport/langdskidor/skidtalangen-forlamad-ska-nu-hjalpa-andra/

bottom of page